Een bedrijventerrein beveiligen

21 september 2022


Het beveiligen van een bedrijventerrein kan op verschillende manieren maar ook met een combinatie van deze verschillende manieren. Wie een bedrijf runt op een bedrijventerrein ziet graag dat zijn pand en eigendommen veilig beschermd zijn. Vaak wordt er met de vereniging van eigenaren gekozen voor een mobiele surveillance maar als er geen vereniging van eigenaren is kan je ook individueel kiezen voor een mobiele surveillance. Hierbij gaat het om beveiligers die op vaste tijden op het terrein komen kijken en de situatie in de gaten houden. Deze aanpak vermindert de kans op diefstal en/of vandalisme enorm.

Naast een mobiele surveillance verdient het de voorkeur als het terrein voorzien is van een stevig en gesloten hekwerk.
Door een goed hekwerk houdt u ongewenste gasten beter buiten het terrein.

Het terrein voorzien van camera’s en alarmsystemen die ook ’s nachts goed werken geeft een heel veilig gevoel en heeft een afschrikkende werking. Het voordeel van camera's is dat als er toch een keer ongewenst bezoek komt dat het voor de politie iets minder moeilijk kan zijn om de daders op te sporen. Als er camera's geplaatst zijn verdient het de voorkeur om dit ook duidelijk kenbaar te maken middels borden en andere signalen.

Een andere goede ingreep die helpt om een bedrijventerrein veilig te houden, is het gebruik van kwalitatief hoogstaande deuren en poorten van stevig materiaal dat niet zomaar kapot is te krijgen. Belangrijk is dat alle toegangsdeuren goed afgesloten kunnen worden met goedgekeurde veiligheidssloten voor bedrijven.