Beveiligen begint bij de voordeur

13 december 2022


Goed beveiligen begint bij de voordeur;

Enige tijd geleden kregen wij het verzoek van een vereniging van eigenaren om de beveiliging bij hen eens goed na te lopen en waar nodig te verbeteren. Een van hun problemen was dat er te veel sleutels in omloop waren en dat men hierover de controle kwijt was. 

Ons eerste advies is geweest om de sleutels te vervangen door deurautomaten met toegangscontrole. Bij aankomst bij de woontoren, kan een ieder op de eerste knop drukken om zo in de centrale entree te komen. Hier hebben wij het intercomsysteem vervangen door een systeem dat voor oudere bewoners geschikt is en meer van deze tijd is. Wanneer men op de buitenpost aanbelt, gaat er bij de bewoners binnen een signaal af, zowel op de binnenpost, als op de ringleiding van de gehoorapparaten en op de mobiele telefoon, zo kan men op het balkon blijven zitten en toch het gewenste bezoek binnenlaten. Ook de 2e toegangsdeur hebben wij verbeterd, deze deur komt uit bij het liftportaal en ook deze deur kan worden geopend door de bewoners vanuit hun eigen woning.

Veel bewoners van dit complex hebben zorg van zorgmedewerkers van buitenaf. Men wilde af van de sleutels maar de zorgmedewerkers gemakkelijk toegang verlenen. 

Daarom hebben wij TAG's geadviseerd. Het voordeel van een TAG is dat deze makkeijk is bij te bestellen en op het moment dat de TAG wordt 'uitgeprogrameerd' is de TAG waardeloos geworden voor het geval deze in verkeerde handen zou komen.

Het systeem is zo ingericht dat als men van binnen naar buiten wil alle deuren automatisch openen. Dit biedt gemak voor mensen die minder goed ter been zijn maar biedt ook veiligheid voor een eventuele vluchtweg.

Homan Beveiliging kan dit; een samenwerking van elektrotechniek en beveiliging, geheel in eigen beheer uitvoeren. Zowel qua advies, als installatie, nazorg, instructie en garantie.